Velg en side
Så enkelt er det å refinansiere dyre kredittkort
car post 3

Har bruken av kredittkortet gått over styr? Å handle på kreditt er en lettvint løsning, og det er fort gjort å dra kredittkortet en gang (eller to) for mye. Hvis dette gjelder deg, bør du vurdere å refinansiere kredittkortet. 

Første steg til bedre økonomi

Refinansiering av kredittkort og smålån kan være det første skrittet på vei til en bedre økonomi – spesielt hvis du har brukt flere kredittkort eller har flere forskjellige lån som du betaler ned på samtidig. 

Refinansiering av gjeld innebærer å samle gjeld fra kredittkort, smålån og andre nedbetalingsplaner. Slik får du én regning i måneden. Ved å samle smålån på denne måten, kan man senke de månedlige utgiftene som går til å betale renter. Dette har mange fordeler:

  • Man kan spare penger på renter
  • Man kan senke sine månedlige utgifter
  • Man kan betale ned gjelden raskere
  • Man får bedre oversikt over økonomien

Pengene du sparer kan du for eksempel bruke på å finansiere en etterlengtet oppgradering av TV-en eller i stedet for et lån til andre uforutsette eller nødvendige utgifter. 

Refinansiering enkelt forklart

I praksis betyr refinansiering at man tar opp et nytt lån for å betale ned gammel gjeld. Målet med å refinansiere er å redusere utgiftene knyttet til gjelden, i tillegg til å få bedre oversikt over økonomien. 

Samle gjeld

Er den eksisterende gjelden din fordelt over flere lån og kreditter? I så fall betyr refinansiering at man samler all gjeld i et nytt og større refinansieringslån. Jo høyere lånebeløpet er, jo lavere rente kan du få. Derfor vil det alltid lønne seg å ha et stort lån, fremfor mange smålån. 

Med eller uten sikkerhet

Du kan refinansiere i et nytt lån uten sikkerhet, eller refinansiere med sikkerhet i bolig. Hvis du har mulighet til å refinansiere med sikkerhet, er dette en fordel fordi du kan få en lavere rente av banken. Har du ikke mulighet til dette, bør du fortsatt vurdere å refinansiere dine eksisterende lån. 

Les videre for å finne ut hvorfor.

Spare penger på refinansiering

En refinansiering gjennomføres bare hvis det ligger en bedre avtale på bordet. Med andre ord: Har du allerede den laveste renten og de beste vilkårene som det er mulig å få, er det ikke noe poeng i å refinansiere. Da bør du beholde ditt eksisterende lån.  

Men realiteten for de aller fleste er at det er penger å spare på å refinansiere. Kredittgjeld er blant den dyreste gjelden man kan ha, med høye renter og dyre termingebyr. Ved å redusere disse utgiftene kan man spare mange penger, og jo høyere lånebeløpet er, jo mer penger er det å spare på å refinansiere. 

Det er også lurt å refinansiere lån uten sikkerhet. Har du hatt lånet over lengre tid, er det store sjanser for at renten ikke lenger er i din favør. 

Slik gjør du det

Det er ikke vanskelig å refinansiere. Alt du trenger å gjøre er å sende inn en søknad, så tar banken seg av resten. Det er en god idé å søke via en låneagent. Låneagenten finner de beste tilbudene på refinansieringslån, og dermed er du sikker på at du får et bra lånetilbud. Slik gjør du det:

  • Finn elektronisk søknad om refinansiering på låneagentens hjemmesider.
  • Legg sammen din eksisterende gjeld: Forbrukslån, lån og kreditter.
  • Fyll ut søknadsskjemaet om refinansiering. Det totale gjeldsbeløpet ditt skal fylles inn i feltet lånebeløp.

Når søknaden er sendt inn, er det bare å vente på svar. Låneagenten tar seg av jobben med å innhente tilbud og sammenligne disse. Etter at dette er gjort, kommer låneagenten tilbake til deg med det beste tilbudet. Hvis du velger å takke ja, skjer følgende:

  • Den aktuelle banken tar over saken din.
  • Banken tar seg av jobben med å løse inn den gamle gjelden din. 
  • Gratulerer! Refinansieringen er ferdig, og du kan vente på å få din første faktura. 

Du kan også velge å takke nei til tilbudet. Det koster deg ingenting, verken å søke refinansiering eller å svare på et tilbud. Du har derfor ingenting å tape på å undersøke om refinansiering kan spare deg for penger. 

Refinansiere dyre smålån

Refinansiering handler ikke bare om å spare penger, selv om det helt klart er den største fordelen. Det handler også om å samle gjelden slik at den blir mer oversiktlig. I praksis betyr dette at man rydder opp i økonomien sin, og får en mer oversiktlig, håndterbar og forutsigbar nedbetalingsplan. 

Jo høyere lånet er, desto lavere rente er banken villig til å gi. Derfor er det bedre å samle lånene i et nytt og større lån, enn å betale ned på flere smålån parallelt. Dette gjelder både refinansiering av kredittkortgjeld, forbrukslån og andre usikrede lån.

Artikkelen inneholder partnerinnhold.

Renteeksempel: 15,9% 100.000,- o/5 år. Kost. 40.256,-. Tot. 140.256,-

 

Utvalgt artikkel

Les våre nyeste innlegg her